Dołącz do ERLI Klub i odbierz voucher na DARMOWE WAKACJE!

Młynki elektryczne

ELEKTRYCZNY MŁYNEK DO MIELENIA KAWY BOSCH 180W CZARNY

87,00 zł
2 osoby kupiły 2 sztuki

z 16
RLI gwarantuje bezpieczne zakupy
Dowiedz się więcej o Programie Ochrony Kupujących
Otrzymasz 0 e-punktów na DARMOWE WAKACJE
koszt dostawy
od 7,90 zł
wysyłamy do 24 godzin
zwrot14 dni na odstąpienie od umowy
Parametry:
Stan
Nowy
Faktura
Wystawiam fakturę VAT
Kod producenta
KM13
Kolor dominujący
czarny
Marka
Bosch
Zasilanie
sieciowe
Mechanizm mielący
ostrza
Przeznaczenie
mielenie kawy
Funkcje
inne
Moc
180 W
Model
TSM6A013B
Opis:

MŁYNEK ELEKTRYCZNY DO MIELENIA KAWY

BOSCH TSM6A013B

CZARNY

Grafika w opisie produktu

Zacznij dzień w dobrym stylu!

Grafika w opisie produktu
Grafika w opisie produktu

Wysokiej jakości ostrze

Młynek do kawy Bosch wyposażony jest w dwuskrzydłowy nóż ze stali szlachetnej dzięki któremu możemy zmielić kawę w ziarnach. Możliwość mielenia w sposób ciągły ułatwia posługiwanie się urządzeniem.

Wysoka wydajność

Młynek oferuje dużą moc wynoszącą do 180W, dzięki czemu urządzenie jest bardzo szybkie i wydajne pozwalając na zmielenie 75 g kawy w ciągu jednej minuty.

Mielenie kawy

  • Wsypać do młynka wybraną ilość ziaren kawy.
  • Nałożyć pokrywę z wyłącznikiem bezpieczeństwa.
  • Włożyć wtyczkę do gniazdka.
  • Nacisnąć włącznik w dół.
  • Zwolnić włącznik i dopiero po zatrzymaniu się noża mielącego zdjąć pokrywę.

Stopień zmielenia kawy zależy od ilości wsypanych ziaren i czasu mielenia.

Krótszy czas mielenia spowoduje, że kawa będzie grubiej zmielona.

Należy również zwrócić uwagę na wskazówki dotyczące stopnia zmielenia podane w instrukcji obsługi ekspresu do kawy.

Grafika w opisie produktu
Grafika w opisie produktu

Przycisk zabezpieczający przed przypadkowym uruchomieniem.

Mieli tylko z zamkniętą pokrywą.

Grafika w opisie produktu

SPECYFIKACJA:

  • Typ produktu: Młynek
  • Zastosowanie: Do kawy
  • Mechanizm mielący: Ostrza
  • Moc: 180 W
  • Długość kabla przyłączeniowego: 1 m
  • Waga netto: 0,62 kg
  • Napięcie: 220–240 V
  • Częstotliwość: 50–60 Hz
  • Pojemność zbiornika na kawę: 75 g kawy ziarnistej
  • Tryby pracy: Pulsacyjny
  • Materiał obudowy: tworzywo sztuczne
  • Materiał pojemnika: stal szlachetna
  • Rodzaj noża: Stal nierdzewna, Dwuskrzydłowy
  • Regulacja stopnia rozdrobnienia oraz ilości mielonej kawy: 150 g/min
  • Zabezpieczenia: Przed przypadkowym włączeniem, Przed pracą bez pokrywy
  • Kolor główny: Czarny
  • Rodzaj zasilania: Sieciowe
Grafika w opisie produktu

Jak mielić kawę?

Bariści są zgodni – najlepsza kawa, to ta, którą zmielono tuż przed zaparzeniem. Stopień zmielenia ziaren należy dopasować do sposobu parzenia kawy i do urządzania, jakie do tego wykorzystujemy. Ma to wpływ nie tylko na smak kawy, ale także stan - sprzętu, którym się posługujemy.

  • Kawa grubo zmielona stosowana jest w ekspresach przelewowych. Grube drobinki kawy nie zatykają filtrów i będą one służyły dłużej. Również o smak kawy nie musimy się martwić, gdyż gorąca woda ma stosunkowo długi kontakt z ziarnami, stąd w efekcie otrzymujemy smaczny i pachnący napój.
  • Kawa średnio zmielona najlepiej nadaje się do kawiarek, jakich ostatnio sporo na polskim rynku i na które modę wprowadzili Włosi. Ten sposób parzenia kawy pozwala uzyskać napój o skondensowanym smaku i aromacie. Znawcy mówią, że kawa z kawiarki jest mocniejsza niż kawa z ekspresu przelewowego. Średnia grubość mielenia to kompromis między dbałością o kawiarkę a rodzajem otrzymywanego napoju.
Grafika w opisie produktu
  • Kawa drobno zmielona to dobry wybór, jeśli korzystamy z ekspresu ciśnieniowego. Tutaj czas parzenia, czyli bezpośredniego kontaktu wody i kawy, jest bardzo krótki, nie przekracza trzydziestu sekund, dlatego drobniejsze mielenie gwarantuje lepszy jakościowo napój.
  • Kawa zmielona bardzo drobno przydaje się najczęściej w polskich domach, gdzie tradycyjnie zalewa się kawę wrzątkiem. Zmielona praktycznie na pył kawa jest też idealna do parzenia po turecku – w tym celu używa się tygielka, zalewa zmieloną kawę zimną wodą i trzykrotnie doprowadza do wrzenia. Kawa zalewana w szklance lub kubku, to nie jest kawa po turecku.
Grafika w opisie produktu
Grafika w opisie produktu