Mąka i mieszanki chlebowe

Mąka migdałowa 1 kg - mielone migdały

maka-migdalowa-1-kg-mielone-migdaly
  • maka-migdalowa-1-kg-mielone-migdaly

Parametry:

Stan
Nowy
Faktura
Faktura VAT

Opis produktu:

Mąka migdałowa jest produktem powstającym w wyniku zmielenia migdałów – owoców migdałowca zwyczajnego.

Migdały to jedne z najzdrowszych gatunków orzecha i zaliczane są dosuperfoods.

Mąka migdałowa posiadaniski indeks glikemiczny, dlatego jest bezpieczna dla osób z cukrzycą. Mąka jest jedną z najlepszych bez zbożowych alternatyw dla zwykłej mąki, dlatego też polecana jest w dietachniskowęglowodanowychoraz dla sportowców, którzy wymagają zwiększonej ilości białka w diecie.

Do czego używać mąki migdałowej?

Mielone migdały znalazły swoje zastosowanie w kuchni, jednak należy pamiętać, że wypieki mogą posiadać inną strukturę. Najlepiej mieszać ją z inną białą mąką.

Mąka migdałowa polecana jest do pieczenia ciastek, ciast i tortów. Miłośnicy wypieków na pewno wiedzą, że mąka migdałowa to główny składnik słynnych, kolorowych makaroników. Dodatek do muffinek, zdrowych kulek mocy, gofrów i placków.

Mąki można użyć także do koktajli, deserów, jogurtów i lodów. Jako gotowy produkt warto wykorzystać mąkę do wyrobu domowego napoju migdałowego.

Migdały - ciekawostki

Migdały to nasiona migdałowca zwyczajnego, jednak często określane są, jako orzechy, co oczywiście jest błędne. Wyróżniamy migdały słodkie (rejony Bliskiego Wschodu) częściej uprawiane i migdały gorzkie, uprawiane na mniejszą skalę, ze względu na to, że są trujące.

Drzewo migdałowca osiąga do 10 metrów wysokości. Migdały są bardzo odżywcze i wysokoenergetyczne. Zjedzenie 100 g dostarcza około 580 kcal.

Składniki

100% mąka migdałowa

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna - 2519 kJ / 600 kcal

Tłuszcz - 50,0 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,5 g

Węglowodany - 10,7 g

- w tym cukry - 3,6 g

Błonnik 10,7 g

Białko - 21,4 g

Sól* - 0,0 g

*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Informacje dodatkowe

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Nie zawiera konserwantów. Bez GMO.

Masa netto

1000 g

Wygodne mocne opakowania

Wszelkie surowce roślinne, kasze, mąki, zioła, herbaty, suszone owoce i warzywa, które oferujemy w naszym sklepie ze zdrową żywnością, pakujemy w wysokiej jakości opakowania typu doypack, które:

  • są bezpieczne i dopuszcza się je do bezpośredniego kontaktu z żywnością,

  • są mocne i szczelne, dzięki czemu zawartość nie wywietrzeje i na długo zachowa świeżość, aromat i cenne właściwości,

  • posiadają strunowe zamknięcie, co jest bardzo funkcjonalne, szczególnie w przypadku sypkich produktów,

  • mają rozłożyste dno, dzięki czemu bez trudu utrzymują się w pozycji stojącej i nie przewracają się.

Alergeny

Produkt może zawierać alergeny tj. gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. Niektóre produkty naturalnie nie zawierają glutenu, ale nie jesteśmy w 100% zapewnić o całkowitym braku alergenów mimo wszelkich starań z racji pakowania w Naszym zakładzie produktów zawierających alergeny.